Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tolken gebruiken in verschillende werkvelden: dit kun je doen

popi-image-9903

'Wanneer je denkt aan een tolk, dan denk je voornamelijk aan iemand die talen kan verstaan en voor je kan vertalen zodat je geen moeite hoeft te doen in een vreemd land om de taal te verstaan. Toch kun je ook tolken hebben voor andere werkvelden.

Zo kunnen ze de tolk zijn tussen een bepaalde organisatie en de klant. Op die manier kan alles in goede banen worden uitgelegd en hoef je je geen zorgen te maken dat een partij het niet verstaat. Hieronder lees je precies in welke werkvelden een tolk uitkomst kan bieden.

 

Het onderwijs

Allereerst kun je een tolk gebruiken in het onderwijs. Dat doe je door middel van een tolkentelefoon. Op die manier kun je gemakkelijk met de ouders en kinderen in contact staan door middel van de tolk. Als je gebruik wilt maken van een tolk op school, dan is dat niet alleen voordeliger voor jezelf, maar ook voor de ouders. Op die manier heb je een contactpersoon met goede communicatieve vaardigheden, waardoor je een fatsoenlijk gesprek kunt voeren.

Een tolkentelefoon in het onderwijs kan hierbij dus echt een uitkomst bieden. Verder kun je in het onderwijs de tolkentelefoon ook gebruiken om de leerprestaties van het kind makkelijk te delen met de ouders. De tolk kan het gemakkelijker uitleggen, waardoor de ouders het beter begrijpen. Een tolk in het onderwijs is dus ideaal om te gebruiken en ook nog eens gemakkelijk ook. Hij of zij is maar een belletje op afstand.

 

Tolken in de zorg

Een tolk kan natuurlijk ook uitkomst bieden in andere werkvelden. Zo heb je bijvoorbeeld ook tolken in de zorg die je ondersteuning kunnen bieden. In de zorg kan het zo voorkomen dat een patiënt uit een ander land komt, hierdoor kan het lastig zijn om de zorg te bieden die nodig is. Je begrijpt elkaar niet en je kunt het ook niet uitleggen of er iets aan de hand is. Een professionele tolk is dus ook verstandig om in te schakelen in de zorg. Op die manier kan iedereen de zorg krijgen die hij of zij nodig heeft, zonder dat er hobbels op de weg hoeven te zijn. Daarnaast is het ook voordeliger om een tolk in de zorg te hebben. Zo durven mensen sneller open te zijn en dus ook vragen te stellen over hun eigen gezondheid. Op die manier kun je gemakkelijk een patiënt helpen en ook doorbehandelen, mocht dat natuurlijk nodig zijn.

 

Bedrijven

Ook kan het in bedrijven prima voorkomen dat het gemakkelijk is om een tolk in te schakelen. Zo kan het zijn dat je medewerkers hebt die niet dezelfde taal als jij spreken. Daarom is het prettig om iemand te hebben die hen begrijpen en die jou kunnen verstaan. Zo kun je diegene op een goede manier inwerken, kun je hem of haar begrijpen en kun je lekker aan het werk gaan voor jouw bedrijf. Het is dus lang geen gek idee om gebruik te maken van een tolk als je werkzaam bent in het bedrijfsleven. Het kan namelijk ook zijn dat je een klant hebt die je niet kan verstaan, ook hiervoor is het natuurlijk prettig als je zonder problemen een tolk in kan schakelen die je een handje kan helpen.

 

Gemeenten

Als laatste is het ook verstandig om als gemeente een tolk onder de arm te nemen. In een gemeente wonen namelijk veel diverse mensen en het is ook prettig als ze zaken kunnen begrijpen. Zo kun je alles goed communiceren met wederzijds begrip. Verder is het ook prettig als iedereen informatie kan verschaffen bij de gemeente.

Een tolk is dus een goede uitkomst voor veel verschillende sectoren. Sla het tolkentelefoon nummer in jouw contactenlijst op, bel wanneer je dat nodig hebt en zorg ervoor dat iedereen je begrijpt.'

popi-image-9903

Deel dit artikel